Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rýže parboiled (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1540 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 0.8 g Cukry: 0.2 g
Sacharidy: 82 g Vláknina: 5 g
Sůl: 0.01 g

Jedná se o speciálně upravenou loupanou rýži, ve které je zachován vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, je proto vhodnější než ostatní druhy loupané rýže. Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje jen malá množství. Rýži lze do jídelníčku v přiměřeném množství zařadit.

Náhrada

Tento druh rýže je vhodný zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku, ještě vhodnější je rýže natural, která má nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři