Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky jáhlové
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1530 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 1 g
Tuky: 3 g Cukry: 4 g
Sacharidy: 72 g Vláknina: 10 g
Sůl: 0.01 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Jáhlové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Jáhlové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Jáhlové vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.

Náhrada

Jáhlové vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři