Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky quinoové
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1435 kJ
Bílkoviny: 13.8 g SAFA: 1 g
Tuky: 5 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 60 g Vláknina: 10 g
Sůl: 0.03 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Quinoové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují bílkoviny a tuk s kvalitním složením. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Quinoové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.

Náhrada

Vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři