Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky rýžové
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1520 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.8 g
Tuky: 2.5 g Cukry: 0.4 g
Sacharidy: 75 g Vláknina: 4 g
Sůl: 0.03 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Rýžové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Rýžové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.

Náhrada

Rýžové vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři