Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky sójové
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1720 kJ
Bílkoviny: 36 g SAFA: 3 g
Tuky: 14 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 35 g Vláknina: 8 g
Sůl: 0.01 g

Sójové vločky se získávají speciální technologií ze sójových bobů. Sója se řadí mezi olejniny, a proto se svým složením velmi liší od obilných výrobků. Sójové vločky obsahují více bílkovin, mají velmi vysoký obsah tuku vhodného složení a nižší obsah sacharidů, dále obsahují některé vitaminy, minerální látky a vlákninu. Sója neobsahuje lepek, je proto vhodná i při bezlepkové dietě. Sójové vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod. Sójové vločky jsou bohatým zdrojem bílkovin a kvalitního tuku, energetická hodnota je však poměrně vysoká a raději je nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Sójové vločky konzumujte pouze v malém množství, nahradit je můžete obilnými vločkami, například ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři