Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vločky žitné
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1370 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1.6 g Cukry: 0.2 g
Sacharidy: 69 g Vláknina: 16 g
Sůl: 0.1 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Žitné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Žitné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Žitné vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři