Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb grahamový průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 930 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 1.5 g
Sacharidy: 42 g Vláknina: 6.4 g
Sůl: 1 g

Jedná se o pšenično-žitný chléb s přídavkem pšeničných otrub a celozrnné mouky. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Díky obsahu celozrnné mouky a otrub má má tento chléb vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než klasický pšeničný bílý chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete grahamový chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Grahamový chléb můžete nahradit celozrnným chlebem nebo jiným pečivem s co nejvyšším podílem celozrnné mouky.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři