Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb žitný průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 950 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1.7 g Cukry: 1.6 g
Sacharidy: 44 g Vláknina: 6.8 g
Sůl: 1.2 g

Jedná se o chléb vyrobený převážně z žitné mouky, která je oproti mouce pšeničné nutričně cennější. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Žitný chléb obsahuje oproti klasickému bílému pšeničnému chlebu více prospěšných látek, výhodou je také vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index. Žitný chléb můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Žitný chléb můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jiným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři