Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb pšeničný celozrnný průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 940 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 1.6 g
Sacharidy: 42 g Vláknina: 7 g
Sůl: 1.2 g

Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb je vyráběn z vysokovymleté (celozrnné) pšeničné mouky, obsahuje tedy více vlákniny a vyšší množství vitaminů a minerálních látek než klasický bílý chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete celozrnný chléb konzumovat. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Pšeničný chléb můžete nahradit chlebem žitným, který obsahuje více prospěšných látek.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři