Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb finský (Cerea)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1160 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 1.4 g
Tuky: 7 g Cukry: 3.4 g
Sacharidy: 42 g Vláknina: 5.4 g
Sůl: 1.3 g

Jedná se o chléb z pšeničné mouky, žitné mouky, pšeničných otrub, pšeničné celozrnné mouky, sójové mouky, obohacený o semínka a ovesné vločky. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky obsahu semínek je v tomto chlebu vyšší obsah tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením. Tento chléb má díky přítomnosti celozrnné mouky, semínek a vloček vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství ho můžete zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Tento chléb můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jiným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři