Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb lámankový vícezrnný
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 960 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 3 g Cukry: 3.4 g
Sacharidy: 42 g Vláknina: 4.9 g
Sůl: 1.3 g

Jedná se o vícezrnný chléb z pšeničné a žitné mouky obohacený o semínka a vločky. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb má mírně vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než klasický pšeničný bílý chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete tento chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři