Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb pšenično žitný
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 970 kJ
Bílkoviny: 7.3 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1.1 g Cukry: 1.7 g
Sacharidy: 45.2 g Vláknina: 5 g
Sůl: 1.3 g

Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb má vyšší obsah vlákniny než klasický pšeničný bílý chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete pšenično žitný chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Tento chléb můžete nahradit žitným nebo pšeničným celozrnným chlebem nebo jiným pečivem s co nejvyšším podílem celozrnné mouky.

Celozrnný žitný chléb - Porce na obrázku odpovídá 400 kJ.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři