Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb toustový rosický tmavý
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1100 kJ
Bílkoviny: 8.5 g SAFA: 0.7 g
Tuky: 3.4 g Cukry: 2.2 g
Sacharidy: 49 g Vláknina: 0.8 g
Sůl: 1.6 g

Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb je vyráběn převážně z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje malé množství pšeničných otrub a tmavou barvu mu dodává cereální sladová směs. Obsah vlákniny a dalších příznivých látek však není o mnoho vyšší než u bílého chleba. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Celozrnný žitný chléb - Porce na obrázku odpovídá 400 kJ.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři