Sledujte nás:

Kategorie potravin

Dalamánek
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1160 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 3.4 g
Sacharidy: 56 g Vláknina: 5.4 g
Sůl: 2.4 g

Jedná se o pšenično-žitné nebo pšeničné pečivo s přídavkem obilného šrotu. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Dalamánek obsahuje obilné šroty, má proto mírně vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než bílé pečivo. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete dalamánek zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři