Sledujte nás:

Kategorie potravin

Maces tradiční
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1625 kJ
Bílkoviny: 10 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1.7 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 80 g Vláknina: 4 g
Sůl: 0 g

Jedná se o nekvašený chléb vyrobený pouze z pšeničné mouky a vody. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Jedná se především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, proto macesy konzumujte pouze výjimečně. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je celozrnný maces, který obsahuje díky přítomnosti celozrnné mouky více vlákniny, vitaminů a minerálních látek.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři