Sledujte nás:

Kategorie potravin

Active křehké plátky průměr (Bona Vita)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1520 kJ
Bílkoviny: 10 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 2 g Cukry: 3.8 g
Sacharidy: 76 g Vláknina: 6 g
Sůl: 0.5 g

Jedná se o extrudované výrobky, jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Vybírejte výrobky s vyšším obsahem vlákniny, které obsahují více příznivých látek a mají nižší glykemický index. Vhodnější jsou plátky grahamové a žitné, které obsahují celozrnnou mouku a otruby. Méně vhodné jsou kukuřičné, sýrové a pohankové plátky. Křehký chléb vždy doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Křehký chléb můžete nahradit knäckebrotem, který obsahuje většinou ještě vyšší množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři