Sledujte nás:

Kategorie potravin

Knäckebrot žitný s vlákninou (Racio)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1473 kJ
Bílkoviny: 9.7 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.6 g Cukry: 2.8 g
Sacharidy: 72 g Vláknina: 17 g
Sůl: 1.6 g

Jedná se o výrobek z celozrnné žitné mouky, je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Obsah vlákniny je velmi vysoký, výhodou je také nižší glykemický index. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu velmi nízkou (cca 130 kJ). Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat i při redukční dietě, vždy ho však doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ho můžete běžným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři