Sledujte nás:

Kategorie potravin

Křupavý vícezrnný plátek Jarní zelenina (Extrudo)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1350 kJ
Bílkoviny: 9.8 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 1 g Cukry: 3.3 g
Sacharidy: 66.4 g Vláknina: 5 g
Sůl: 1.8 g

Jedná se o extrudovaný vícezrnný plátek. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu velmi nízkou. Tento výrobek má spíše nižší obsah vlákniny. Křehký chléb můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, nevýhodou extrudovaných výrobků je však vyšší glykemický index, křehký chléb proto vždy doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři