Sledujte nás:

Kategorie potravin

Raciolky jablko a skořice
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1630 kJ
Bílkoviny: 6.2 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 2.1 g Cukry: 26.8 g
Sacharidy: 83.8 g Vláknina: 2.2 g
Sůl: 0 g

Jedná se o ochucené pufované rýžové chlebíčky. Jedná se především o zdroj sacharidů a malého množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Nevýhodou tohoto výrobku je však vyšší obsah cukru, nízký obsah vlákniny a velmi vysoký glykemický index. Proto tento výrobek do jídelníčku raději pravidelně nezařazujte, je však zcela jistě vhodnější než sladké pufované výrobky s polevou, které obsahují mnoho tuku. Pokud budete tento výrobek konzumovat, jezte ho v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin (např. bílým jogurtem), čímž docílíte snížení glykemického indexu.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem vlákniny a nižším obsahem cukru, které mají nižší glykemický index. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři