Sledujte nás:

Kategorie potravin

Raciolky s polevou průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1900 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 13.6 g
Tuky: 14.5 g Cukry: 23 g
Sacharidy: 72 g Vláknina: 2 g
Sůl: 0.1 g

Jedná se o pufované rýžové chlebíčky s polevou. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě mají i vysoký obsah cukru a tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením, který je velmi bohatý na nasycené mastné kyseliny. Energetická hodnota je vysoká. Chlebíčky s polevou do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři