Sledujte nás:

Kategorie potravin

Toast (Racio)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1600 kJ
Bílkoviny: 16.5 g SAFA: 1.5 g
Tuky: 5 g Cukry: 11 g
Sacharidy: 65 g Vláknina: 8 g
Sůl: 1.6 g

Jedná se o výrobek z pšeničné mouky, glukózového sirupu, droždí, rostlinného oleje a dalších přísad. Je především zdrojem sacharidů, neplnohodnotných bílkovin a malého množství tuku s vhodným složením. Obsah vlákniny je průměrný. Nevýhodou tohoto výrobku je vyšší glykemický index. Tento výrobek můžete v přiměřeném množství občas zařadit do jídelníčku, konzumujte ho však vždy v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin.

Náhrada

Vhodnější alternativou je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny a má nižší glykemický index. Tento výrobek můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři