Sledujte nás:

Kategorie potravin

Angrešt
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 190 kJ
Bílkoviny: 0.8 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.2 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 9 g Vláknina: 3 g
Sůl: 0.02 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Angrešt je zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Obash cukru je v angreštu průměrný, můžete ho v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři