Sledujte nás:

Kategorie potravin

Banán
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 400 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.3 g Cukry: 19 g
Sacharidy: 22 g Vláknina: 2.3 g
Sůl: 0 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Banány obsahují jako téměř jediné ovoce kromě cukrů také vyšší obsah škrobu, energetická hodnota je oproti většině ostatních druhů ovoce vyšší. Banány jsou zdrojem vlákniny, vitaminu C, B6, draslíku a hořčíku. Kvůli vyšší energetické hodnotě konzumujte banány zejména při redukční dietě pouze výjimečně, například před sportovní aktivitou.

Náhrada

Při redukční dietě jsou vhodnější jiné druhy ovoce, které obsahují méně cukru a škrobu a mají nižší energetickou hodnotu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři