Sledujte nás:

Kategorie potravin

Citron
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 150 kJ
Bílkoviny: 0.7 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.4 g Cukry: 2.7 g
Sacharidy: 6.1 g Vláknina: 2.3 g
Sůl: 0.01 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Citrony jsou zdrojem vlákniny, některých vitaminů, významný je především obsah vitaminu C, a minerálních látek. Obsahují malé množství cukru a energetická hodnota je poměrně nízká, je tedy vhodné citrony použít pro ochucení různých pokrmů a nápojů.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři