Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kaki
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 300 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 12 g
Sacharidy: 17 g Vláknina: 4 g
Sůl: 0 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Kaki je plod exotického stromu tomelu japonského, má oranžovou barvu a tvarem se podobá rajčeti. Je zdrojem vlákniny, vitaminu C, provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu. Kaki má poměrně vysoký obsah cukru a energetickou hodnotu, konzumujte ho proto zejména při redukční dietě jen v menším množství.

Náhrada

Zejména při redukční dietě je vhodnější konzumovat ovoce s nižším obsahem cukru.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři