Sledujte nás:

Kategorie potravin

Broskve kompotované
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 260 kJ
Bílkoviny: 0.4 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.2 g Cukry: 13 g
Sacharidy: 15 g Vláknina: 1.5 g
Sůl: 0.01 g

Kompot obsahuje vysoké množství cukru, jednak v ovoci, jednak ve sladkém nálevu. Při tepelném zpracování se ničí velká část příznivých látek obsažených v ovoci, zejména vitaminů. Některé kompoty bývají vitaminy obohacovány. Kompoty však slouží především jako zdroj energie v podobě cukru a zejména při redukční dietě není vhodné je pravidelně konzumovat.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje méně cukru a více prospěšných látek.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři