Sledujte nás:

Kategorie potravin

Datle sušené
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1250 kJ
Bílkoviny: 2 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1 g Cukry: 56 g
Sacharidy: 70 g Vláknina: 7 g
Sůl: 0 g

Sušené ovoce je zejména koncentrovaným zdrojem cukru. Výhodou sušeného ovoce je přítomnost vlákniny a některých minerálních látek. Velká část vitaminů je zničena při sušení. Energetická hodnota sušeného ovoce je velmi vysoká, proto není vhodné ho konzumovat ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje vysoké množství vody a obsah cukru a energetická hodnota jsou mnohem nižší než u sušeného ovoce, obsahuje také více vitaminů.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři