Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mák
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 2043 kJ
Bílkoviny: 21.8 g SAFA: 4.6 g
Tuky: 38.9 g Cukry: 1.8 g
Sacharidy: 11 g Vláknina: 22.7 g
Sůl: 0.01 g

Ořechy a semena obsahují velké množství tuku s vysokým obsahem prospěšných nenasycených mastných kyselin, dále bílkoviny s poměrně vysokou biologickou hodnotou, vitaminy a další ochranné látky (antioxidanty, fytosteroly) a minerální látky. Mák je zdrojem některých vitaminů a minerálních látek, zejména manganu, vápníku, hořčíku a fosforu. Mák je energeticky velmi bohatý, proto není vhodné konzumovat větší množství. Obsahuje však řadu pozitivně působících látek, proto je vhodné ho občas v menším množství zařadit do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři