Sledujte nás:

Kategorie potravin

Arašídy pražené solené
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 2560 kJ
Bílkoviny: 25 g SAFA: 9 g
Tuky: 50 g Cukry: 3.4 g
Sacharidy: 13.5 g Vláknina: 7.6 g
Sůl: 1 g

Ořechy obsahují velké množství tuku s vysokým obsahem prospěšných nenasycených mastných kyselin, dále bílkoviny s poměrně vysokou biologickou hodnotou, vitaminy a další ochranné látky (antioxidanty, fytosteroly) a minerální látky. Arašídy obsahují vyšší množství n-6 mastných kyselin a jen malé množství n-3 kyseliny, jsou zdrojem vitaminu E a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu. Ořechy jsou energeticky velmi bohaté, proto není vhodné konzumovat větší množství. Obsahují však řadu pozitivně působících látek, proto by se neměly zcela vynechávat ani při redukční dietě, doporučuje se konzumace maximálně 20 g ořechů za den. Volte raději nesolené arašídy kvůli nižšímu obsahu sodíku.

Náhrada

Vhodnější jsou nesolené arašídy.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři