Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mandle pražené solené
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 2660 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 5.3 g
Tuky: 56 g Cukry: 5 g
Sacharidy: 11 g Vláknina: 12 g
Sůl: 1.5 g

Ořechy obsahují velké množství tuku s vysokým obsahem prospěšných nenasycených mastných kyselin, dále bílkoviny s poměrně vysokou biologickou hodnotou, vitaminy a další ochranné látky (antioxidanty, fytosteroly) a minerální látky. Mandle jsou bohatým zdrojem vitaminu E a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a hořčíku. Ořechy jsou energeticky velmi bohaté, proto není vhodné konzumovat větší množství. Obsahují však řadu pozitivně působících látek, proto by se neměly zcela vynechávat ani při redukční dietě, doporučuje se konzumace maximálně 20 g ořechů za den. Volte raději nesolené mandle kvůli nižšímu obsahu sodíku.

Náhrada

Vhodnější jsou nesolené mandle.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři