Sledujte nás:

Kategorie potravin

Batáty
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 270 kJ
Bílkoviny: 1.1 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.2 g Cukry: 8.3 g
Sacharidy: 13.6 g Vláknina: 2.5 g
Sůl: 0.09 g

Batáty neboli sladké brambory obsahují oproti klasickým bramborům vyšší množství cukrů. Jsou bohatým zdrojem provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a draslíku. Energetická hodnota a obsah cukrů je vyšší než u běžných brambor, batáty však můžete občas pro zpestření jídelníčku konzumovat.

Náhrada

Batáty můžete nahradit klasickými bramborami.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři