Sledujte nás:

Kategorie potravin

Cizrna (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1450 kJ
Bílkoviny: 19 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 5 g Cukry: 11 g
Sacharidy: 55 g Vláknina: 15 g
Sůl: 0.03 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Cizrnu je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Cizrnu můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři