Sledujte nás:

Kategorie potravin

Fazole červené (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1410 kJ
Bílkoviny: 22 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 1.1 g Cukry: 2.1 g
Sacharidy: 60 g Vláknina: 18 g
Sůl: 0 g

Luštěniny jsou dobrým zdrojem bílkovin, vitaminů (zejména skupiny B) a vlákniny. Luštěniny je vhodné před vařením namáčet, vodu slít a pro vaření použít vodu novou, sníží se tím obsah nestravitelných sacharidů, které způsobují nadýmání. Díky svému složení a nízkému glykemickému indexu je vhodné luštěniny zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Fazole je vhodné zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti nekonzumujte velké množství a část nahraďte zeleninou. Fazole můžete nahradit jinými luštěninami, které mají velmi podobné složení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři