Sledujte nás:

Kategorie potravin

Gustin kukuřičný škrob
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1513 kJ
Bílkoviny: 0.5 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 0.6 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 87.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.18 g

Jedná se o čistý škrob, tedy komplexní sacharid. Kukuřičný škrob se používá při pečení, na zahuštění polévek, omáček, pro zjemnění sladkých i slaných pokrmů, přípravu náplní, dezertů apod. Jedná se především o zdroj energie, není proto vhodné přidávat do pokrmů větší množství.

Náhrada

Pro zahuštění slaných pokrmů je vhodnější použít rozmixovanou zeleninu, bramboru nebo pokrm vůbec nezahušťovat. Při pečení můžete klasický kukuřičný škrob nahradit rezistetním škrobem Hi-Maize, díky kterému se zvýší obsah vlákniny a sníží energetická hodnota.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři