Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kakao Holandské (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1790 kJ
Bílkoviny: 24 g SAFA: 10 g
Tuky: 16 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 45 g Vláknina: 30 g
Sůl: 0.11 g

Kakao obsahuje poměrně vysoké množství tuku. Jedná se o tuk bohatý na nasycené mastné kyseliny, velkou část však tvoří kyselina stearová, která nemá negativní vliv na kardiovaskulární systém. Dále kakao obsahuje bílkoviny a větší množství sacharidů. Kakao obsahuje i některé příznivě působící látky, energetická hodnota je však poměrně vysoká, proto kakao používejte jen v malém množství.

Náhrada

Vhodnější je kakao se sníženým obsahem tuku, i to však obsahuje tuku poměrně vysoké množství.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři