Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1640 kJ
Bílkoviny: 23 g SAFA: 7 g
Tuky: 12 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 46 g Vláknina: 30 g
Sůl: 0.88 g

Kakao se sníženým obsahem tuku obsahuje stále ještě poměrně vysoké množství tuku. Jedná se o tuk bohatý na nasycené mastné kyseliny, velkou část však tvoří kyselina stearová, která nemá negativní vliv na kardiovaskulární systém. Dále kakao obsahuje bílkoviny a větší množství sacharidů. Kakao obsahuje i některé příznivě působící látky, energetická hodnota je však poměrně vysoká, proto kakao používejte jen v malém množství.

Náhrada

Vhodnější je vybírat výrobky s nižším obsahem sacharidů, například holandské kakao Avita nebo kakao na vaření Orion.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři