Sledujte nás:

Kategorie potravin

Cukr bílý (řepný, třtinový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1690 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 99.5 g
Sacharidy: 99.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Jedná se v podstatě o čistou sacharózu, a to v případě řepného i třtinového cukru. Cukr tedy slouží pouze jako zdroj energie a nepřináší do organismu žádné příznivé látky. Nevýhodou cukru jsou také kariogenní účinky (způsobuje zubní kaz). Konzumace cukru by se měla co nejvíce omezovat.

Náhrada

Cukr lze nahradit nízkokalorickými či nekalorickými sladidly.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři