Sledujte nás:

Kategorie potravin

Cukr hnědý (řepný, třtinový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1680 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 97.5 g
Sacharidy: 97.5 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Jedná se o méně rafinovanou sacharózu, i zde je však její obsah velmi vysoký. Oproti bílému cukru obsahuje více minerálních látek, toto množství však není nijak významné. Naopak může oproti bílému rafinovanému cukru obsahovat více kontaminujících látek. Výživová hodnota hnědého cukru se tedy významně neliší od cukru bílého a význam jeho konzumace spočívá spíše v senzorických vlastnostech, které někomu přijdou příjemnější než u bílého cukru.

Náhrada

Cukr lze nahradit nízkokalorickými či nekalorickými sladidly.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři