Sledujte nás:

Kategorie potravin

Javorový sirup
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1350 kJ
Bílkoviny: 0 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 78 g
Sacharidy: 80 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0 g

Javorový sirup se získává z mízy cukerného javoru, používá se především v Kanadě. Jedná se v podstatě o roztok sacharosy, oproti cukru má však nižší obsah energie a mírně vyšší obsah minerálních látek a dalších složek, tato množství však nejsou nijak významná. Výhodou jsou především senzorické vlastnosti javorového sirupu. Energetická a nutriční hodnota se výrazně neliší od běžného cukru, proto není vhodné javorový sirup konzumovat ve větším množství.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři