Sledujte nás:

Kategorie potravin

Quinoa (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1550 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 0.7 g
Tuky: 6 g Cukry: 0.2 g
Sacharidy: 64 g Vláknina: 14 g
Sůl: 0.01 g

Quinoa neboli merlík chilský se řadí mezi pseudocereálie. Je bohatým zdrojem škrobu, obsahuje hodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahuje vitaminy, minerální látky a vlákninu. Quinoa neobsahuje lepek, lze ji proto využít i v bezlepkové dietě. Quinou lze použít pro výrobu mouky nebo k přípravě kaší, rizota, zahušťování polévek, jako přídavek do salátu apod.

Náhrada

Quinou je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit ji můžete například, pohankou, jáhly, celozrnným kuskusem, bulgurem, rýží natural apod.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři