Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rýže Sushi (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1480 kJ
Bílkoviny: 7 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 0.5 g Cukry: 0.8 g
Sacharidy: 79 g Vláknina: 1 g
Sůl: 0.01 g

Tento typ rýže je vhodný především pro přípravu sushi. Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje loupaná rýže jen malá množství. Tento druh rýže má navíc vysoký glykemický index, zařazujte ji do jídelníčku proto pouze výjimečně.

Náhrada

Pro přípravu sushi bohužel jiný druh rýže použít nelze, jako přílohu je však lepší použít rýži natural, parboiled nebo basmati, které mají nižší glykemický index a obsahují více prospěšných látek (vláknina, vitaminy, minerální látky).

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři