Sledujte nás:

Kategorie potravin

Těstoviny celozrnné (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1420 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 2 g Cukry: 2.7 g
Sacharidy: 67 g Vláknina: 6 g
Sůl: 0.1 g

Celozrnné těstoviny jsou vhodnější než běžné těstoviny díky vyššímu obsahu vlákniny a nižšímu glykemickému indexu. Hlavní složkou těstovin jsou sacharidy, dále obsahují malé množství bílkovin a tuku. Glykemický index závisí na délce vaření, čím kratší doba vaření, tím nižší glykemický index. Vyvarujte se proto rozvaření těstovin a vařte je pouze na skus.

Náhrada

V přiměřeném množství je možné těstoviny zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti je vhodné část přílohy nahradit zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři