Sledujte nás:

Kategorie potravin

Zátkovy těstoviny vaječné (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1550 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 1.3 g Cukry: 1.3 g
Sacharidy: 75.8 g Vláknina: 3 g
Sůl: 0.06 g

Hlavní složkou těstovin jsou sacharidy, dále obsahují malé množství bílkovin a tuku. Glykemický index závisí na délce vaření, čím kratší doba vaření, tím nižší glykemický index. Vyvarujte se proto rozvaření těstovin a vařte je pouze na skus.

Náhrada

V přiměřeném množství je možné těstoviny zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti je vhodné část přílohy nahradit zeleninou. Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny, které mají vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři