Sledujte nás:

Kategorie potravin

Bramborová kaše v prášku (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1460 kJ
Bílkoviny: 7.5 g SAFA: 0.5 g
Tuky: 0.8 g Cukry: 1.5 g
Sacharidy: 77 g Vláknina: 5 g
Sůl: 1.5 g

Instantní směs pro přípravu bramborové kaše většinou obsahuje sušené brambory a řadu přídatných látek, není proto nutričně příliš hodnotná. Nevýhodou je také vysoký glykemický index.

Náhrada

Vhodnější je připravit si bramborovu kaši doma z brambor, bude tak mít více prospěšných látek (vitaminů, vlákniny), žádné přídatné látky a nižší glykemický index. Pokud při přípravě použijete nízkotučné nebo polotučné mléko a nepřidáte máslo, bude tak mít i minimální obsah tuku. Ještě vhodnější jsou vařené brambory, které mají nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři