Sledujte nás:

Kategorie potravin

Lagris Bramborová kaše v prášku (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1494 kJ
Bílkoviny: 8.4 g SAFA: 0 g
Tuky: 0.8 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 77.9 g Vláknina: 1.9 g
Sůl: 0.28 g

Bramborová kaše je poměrně vhodnou přílohou, pokud do ní nepřidáváme máslo a použijeme nízkotučné nebo polotučné mléko. Nevýhodou je však poměrně vysoký glykemický index. Občas můžete využít i kaši v prášku, vhodnější je však připravit si kaši doma.

Náhrada

Vhodnější je připravit si bramborovu kaši doma z brambor, bude tak mít více prospěšných látek (vitaminů, vlákniny), žádné přídatné látky a nižší glykemický index. Pokud při přípravě použijete nízkotučné nebo polotučné mléko a nepřidáte máslo, bude tak mít i minimální obsah tuku a nižší energetickou hodnotu. Ještě vhodnější jsou vařené brambory, které mají nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři