Sledujte nás:

Kategorie potravin

Bramborový salát s vejci
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 640 kJ
Bílkoviny: 2 g SAFA: 2.2 g
Tuky: 11 g Cukry: 2.5 g
Sacharidy: 10 g Vláknina: 1.5 g
Sůl: 0.8 g

Ingredience: 47 g brambor, 16 g sterilovaných okurek, 4 g sterilované mrkve, 4 g cibule, 7 g vajec, 20 g majonézy, ocet, cukr, pepř mletý, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje prospěšné látky (vitaminy, vláknina), obsahuje však malé množství bílkovin. Obsah tuku je poměrně vysoký, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin.

Náhrada

Tento salát můžete výjimečně v malém množství konzumovat, doplňte ho však nějakým zdrojem bílkovin. Pokud si salát připravujete doma, místo majonézy použijte například bílý jogurt a část brambor nahraďte zeleninou. Vhodnější alternativou je například fazolový nebo čočkový salát, který obsahuje více bílkovin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři