Sledujte nás:

Kategorie potravin

Matjesový salát
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 990 kJ
Bílkoviny: 8 g SAFA: 4.4 g
Tuky: 22 g Cukry: 0.8 g
Sacharidy: 3 g Vláknina: 1.5 g
Sůl: 0.8 g

Ingredience: 50 g sleďových filetů, 14 g sterilovaných okurek, 8 g sterilovaných žampionů, 10 g cibule, 10 g majonézy, 10 g zakysané smetany, 2 g aspiku, čerstvý kopr Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje mnoho tuku, jedná se sice převážně o tuk s příznivým složením mastných kyselin, energetická hodnota salátu je však příliš vysoká.

Náhrada

Tento salát má poměrně vysoký obsah tuku a je proto energeticky vydatný, do jídelníčku ho raději nezařazujte. Vhodnější složení má například tuňákový salát, který obsahuje méně tuku. Pokud si salát připravujete doma, použijte místo majonézy bílý jogurt, vynechte smetanu a doplňte ho zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři