Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vlašský salát
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 830 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 3 g
Tuky: 15 g Cukry: 2.3 g
Sacharidy: 9 g Vláknina: 1.5 g
Sůl: 0.8 g

Ingredience: 35 g brambor, 23 g měkkého salámu, 9 g sterilovaných okurek, 3 g sterilovaného celeru, 5 g sterilované mrkve, 2 g sterilovaného hrášku, 20 g majonézy, 2 g hořčice, 1 g octa, 1 g cukru, sůl, pepř, worcester Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje mnoho tuku s ne zcela vhodným složením a málo bílkovin, proto ho do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Volte raději saláty s nižším obsahem tuku a vyšším zastoupením bílkovin, vhodnější je například šunkový nebo tuňákový salát. Pokud si připravujete salát doma, použijte místo majonézy bílý jogurt, místo salámu libovou šunku a část brambor nahraďte zeleninou.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři