Sledujte nás:

Kategorie potravin

Tvarohová pomazánka
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 720 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 5 g
Tuky: 10 g Cukry: 3.2 g
Sacharidy: 4 g Vláknina: 0.3 g
Sůl: 1.6 g

Ingredience: 12 g másla, 70 g měkkého tvarohu, 6 g mléka, 10 g cibule, sůl, pažitka Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Díky tvarohu jsou v pomazánce obsaženy kvalitní bílkoviny, prospěšný je také obsah vápníku. Nevýhodou je přítomnost másla, které je bohatým zdrojem energie a obsahuje velké množství nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat.

Náhrada

Tuto pomazánku můžete v malém množství konzumovat, vhodnější je však připravit si vlastní pomazánku. Při přípravě vynechte máslo (popř. použijte malé množství kvalitního margarinu), použijte nízkotučný nebo polotučný tvaroh a přidejte více zeleniny. Pomazánku konzumujte s malým množstvím celozrnného pečiva.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři