Sledujte nás:

Kategorie potravin

Pepřenky
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1210 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 10.8 g
Tuky: 27 g Cukry: 1 g
Sacharidy: 2 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.5 g

Jedná se o výrobek z marinovaných sleďů. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď sám o sobě obsahuje poměrně velké množství tuku, další tuk je v tomto výrobku přidaný v nálevu, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o tuk s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.

Náhrada

Volte raději rybí výrobky v aspiku, ve vlastní šťávě nebo nejlépe ryby čerstvé.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři